divendres, 7 de desembre del 2012

S’apropa el Nadal! i és per això que proposem una activitat que ja fan moltes AMPES d’escoles i que podeu fer en família o amics. Si teniu nens a casa o en la família ja podeu anar a buscar el tió al bosc! El bosc amaga molta màgia i coses sorprenents que no ens podem ni imaginar!
El tió és una tradició catalana que es manté des de fa moltísim anys i consisteix en anar al bosc a buscar el teu tió. Després d’una bona estona cridant-lo i buscant-lo sense parar segur que ens apareixerà per algun raconet! Un cop el trobeu l’heu de portar a casa per donar-li de menjar i beure perquè es faci ben gros. Heu de tenir present que al tió li agrada menjar garrofes, pa i sobretot mandarines, que són les seves postres preferides. L’heu de cuidar bé ja que per la nit de Nadal l’haurem de fer cagar i ens portarà llaminadures, xocolata i regals!
 
Si no voleu anar al bosc podeu crear-lo vosaltres mateixos amb un tronc i fer-lo totalment màgic!
 
Com fer el tió?
 
La preparació inicial és important que la facin els pares, ja que s’haurà de tallar o llimar el tronc, tallar els pals per fer les potes i clavar-les amb els claus a la panxa del tronc.
 
Una vegada tinguem el tronc amb potes, ja podem fer que agafi vida. Li haurem de posar els ulls i el nas i li haurem de dibuixar la boca.
 
Per rematar la feina, li haurem de col•locar una barretina al cap. Agafeu una manta i busqueu-li un racó a casa, on haurà de viure fins el dia que toqui fer-lo “cagar”.
 
Com podeu veure la natura ens ofereix activitats lúdiques on podem passar una bona estona i en bona companyia. Aquestes tradicions no s’han de perdre ja que ens ofereix contacte amb la natura molt beneficiós i fomenta la creativitat, la imaginació, consciencia als més petits de la importància que té cuidar el bosc i tot el que ens regala.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada