divendres, 14 de desembre del 2012

Aplicacions educatives: El Buho Boo

 
L’ús de les TIC en educació com a eina d'aprenentatge s'incorpora des dels nivells bàsics, educació infantil i primària, augmentant el seu nivell d'aprofundiment en l'educació secundària. L'ús de les TIC en l'educació té diferents aplicacions que, no obstant això, poden agrupar-se i donar lloc a usos comuns. Però igual d'important és la seva aplicació en el procés de l'ensenyament, ja que genera la possibilitat d'utilitzar recursos que eren difícilment accessibles.
 
Us volem proposar una aplicació dirigida a nens de parvulari que ajuda a conèixer una mica més l’entorn natural i també els tipus d’animals que hi habiten. Aquesta aplicació pretén que els més petits aprenguin d’una manera divertida facilitant jocs i activitats, on han de clicar o prémer d’una manera tàctil perquè succeeixi un fet que a l’infant li desperti l’interès i la curiositat.
 
Aquesta aplicació s’anomena EL BUHO BOO. És una fantàstica eina per aprendre els noms i sons dels animals i al mateix temps introduir-ho en l'ús responsable de les TIC. Amb aquesta eina educativa desenvolupen competències digitals, comunicatives i pensament lògic, on el nen a l’hora de fer el seu propi aprenentatge, el que fa es construir-lo per ell mateix. 
 
El temps estimat per a aquesta activitat depèn de l’interès de l’infant i de la seva motivació.
 
Els materials destinats per aquesta pràctica, és disposar d’una Tablet per nen, o taules digitals interactives i una pissarra digital interactiva.
 
L’activitat que hem escollit consisteix en relacionar l’animal amb la seva silueta. Hem escollit aquesta ja que és adequada a l’edat que hem escollit, i ens permet que els nens descobreixin els animals de granja, domèstics i salvatges.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada