Al llarg del temps la humanitat ha experimentat grans canvis al llarg de la història. L’ésser humà per evolucionar sempre a utilitzat la seva intel·ligència per fer-se la vida mes fàcil. Començant per la elaboració d’eines que li servien per caçar, seguint pel descobriment de l’agricultura. Amb aquestes dues revolucions ha sabut avançar, però això no s’ha fet ni en un dia ni en dos, sinó que ha necessitat milers d’anys per desenvolupar-se.
Més tard la revolució industrial ha significat un altre gran canvi per a la humanitat ja que ha permès fabricar productes, eines, objectes, de manera ràpida i fàcil amb la mateixa finalitat que és fer-nos la vida més fàcil. A mesura que la humanitat avança el procés de canvi i d’adaptació disminueix ja que la revolució industrial solament ha necessitat 200 anys per canviar la nostra societat.
Sens dubte estem a les portes o ja hem entrat en la tercera revolució industrial que és la era digital, on l’ús de la tecnologia ens caracteritza com a humans. Mentre que per avançar altres revolucions han necessitat milers d’anys l’era digital només a necessitat dues dècades per instaurar-se.
El vídeo, l’audio el telèfon i el ordinador es troben en una nova concepció que transforma el coneixement en informació digital creant les autopistes de la informació i el prototip d’aquestes autopistes és internet. Els ordinadors han permès un ràpid desenvolupament d’altres tecnologies com es la robòtica. Amb aquesta nova era la informació està més a l’abast de tothom on es possible una major interacció amb el món que ens rodeja, on l’espai es interactiu, explorable, mòbil i modificable.
Diu Neil Postman (pedagog i teòric de la comunicació), en el seu llibre "La desaparició de la infantesa", que la influència de la televisió ha transformat la concepció de la infància, que deixa de ser d'estar referida a la innocència, perquè ara els nens i nenes tenen accés a coses que abans se'ls amagava per protegir-los. Ara els infants coneixen la mort, les desgràcies la sexualitat, etc. i això els fa que siguin uns adults en petit. Tot plegat és molt semblant al que passava en l'època medieval, que no tenia una idea de la infància com a tal. Al mateix temps els adults s'han infantilitzat.
ResponElimina