divendres, 30 de novembre del 2012

Reciclatge per un món millor!

Nosaltres en aquest bloc volem proposar diferents alternatives ecològiques apropant així a les persones a la natura. Els joves són el futur i per això defensem que des de petits se’ls eduqui inculcant actituds respectuoses cap al medi.  
Ara en concret parlarem del reciclatge... però, què és el reciclatge?
 
El reciclatge es el procés el qual els productes fets servir són reutilitzats. És a dir, productes ja utilitzats i que ja no serveixen, són recollits una altre vegada per transformar-los en nous materials que puguin ser venuts o utilitzats una altre vegada. Els seus objectius per tant és la conservació i estalvi d’energia com també dels recursos naturals, la disminució de residus i la protecció del medi ambient.
 
Però què podem reciclar? Quasi tot el que consumim es pot reciclar, és per això que és important fer reciclatge a casa. Per exemple podem reciclar el paper o cartró, les matèries orgàniques, el vidre i el plàstic.
 
Us animeu a reciclar?? Ja veieu que és un gest mooolt senzill i què tothom ho pot fer si s’ho proposa.
 
http://www.arc.cat/ca/publicacions/exe/reciclatge/index.html

4 comentaris:

  1. Una vez un compañero de trabajo, Jacky - lo tendréis como profesor -, me hizo pensar bastante sobre este tema. Me dijo que preguntar por qué hemos de reciclar no es un buena pregunta. La buena pregunta, decía, era, ¿Qué es la basura? Y empecé a pensar que lo que es basura para unos, lo lo es para otros... el cartón sucio, la comida medio podrida... ¿A que dá para pensar?

    ResponElimina
  2. Crec que el reciclatge és molt necessari i la gent no és conscient de la importància que té en la natura. És esgarrifós la quantitat de brossa que fa una sola persona en un sol dia!!! Jo personalment a casa separo la brossa, les sobres són per els gossos i les gallines i també pràctico el compostatge.

    ResponElimina
  3. Tot és qüestió de diners... mireu que passa amb les bosses de plàstic ara que s'han de pagar: la gent fa un ús raonable

    Si fessin les ampolles a retornar i recuperar lña fiança, la gent no faria tants residus

    ResponElimina
  4. Estem totalment d'acord amb les vostres aportacions. La població s'ha de concienciar sobre el problema que estan causant els residus i potenciar les alternatives que es proposen. Gràcies per donar les vostres opinions!

    ResponElimina