dimecres, 21 de novembre del 2012

Que s’ha de fer per ser una escola verda??

El programa Escoles Verdes sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat.
 
I, per tant, es plantegen tres grans objectius:
 
•Ajudar els centres a incorporar els valors de l'educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre (currículum, gestió, relacions amb l'entorn, etc.). •Promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn. •Afavorir l'intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius. Fer xarxa. El procés per ser escola verda: Iniciar el projecte d'Escola Verda comporta preguntar-se què entenem per educar per a la sostenibilitat i quin és el punt de partida del nostre centre. Per tant, el punt de partida d'aquest procés de canvi és la diagnosi o avaluació inicial, a través d'un procés participatiu, i tenint en compte els quatre contextos del programa.
 
Aquestes línies estratègiques, que tenen en compte els quatre contextos del programa, constitueixen el pla de cohesió ambiental (PCA), que és el marc de referència que permetrà al centre, al llarg dels diferents cursos escolars, anar concretant les actuacions de millora que el centre es planteja realitzar.
 
El programa vol promoure un canvi en la cultura de centre a través de quatre contextos d'acció:
 
1.El currículum
 
2.L'organització i la participació
 
3.La gestió sostenible de recursos i materials
 
4.La implicació en l'entorn.
 
Així doncs, entén que el procés educatiu que ha de provocar aquest canvi no només es dóna a l'aula, sinó també en tots els moments i espais de la vida escolar.
 
Per a qualsevol dubte adreceu-vos al vostre Servei Territorial o a escolesverdes.tes@gencat.cat

1 comentari:

  1. Molt important treballar els continguts transversals a l'etapa primària... són els valors a promoure per una societat

    ResponElimina